lördag 8 april 2017

Winter Bonfire - 2017-04-08


mina ingredienser
10 l  Vatten inmäskning, +ca 3 l lakvatten
75 % Pilsnermalt (3 kg)
10 % Caravienna (0,4 kg)
7,5 % Cara Malt (0,3 kg)
5 % Gotländsk rökmalt från När (0,2 kg)
2,5 % Svartmalt (0,1 kg)
200 g Laktos @ jäshink
3 småflaskor romessens @ jäshink (inköpt på PGW: "Cuba Rom")
Ekflisor @ senare under jäsning
25 g Southern Promise (11,4%) @ 60 minuter i humlepåse
W34/70 (jästkakan från Pilskner 6)

mina mäskningsraster
ca 67°C i 60 minuter



mina värden
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 
koktid: ca 60 minuter
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.070

mitt jässchema
9-10°C i 3 veckor




2017-04-08: Jag glömde ekflisorna hemma så de får jag tillsätta senare. Bryggningen gick helt ok men jag fick ut lite väl låg effektivitet, jag måste experimentera mer med vattenmängderna, lakning osv.


2017-04-23: Jag flyttade hinken till ale-kylen för utjäsning.

2017-05-07: Flaskade denna idag, smaken är riktigt lovande! Jag mätte ej FG.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar